5 Şubat 2012 Pazar

Karıştırmalı Adıyaman Pilavı ve Burma Tatlısı

Karıştırmalı Adıyaman Pilavı
Malzemeler :
1.5 kg. bulgur
500 gr. tereyağı
2 kg. doğranmış et (kavurma et)
100 gr. Salça
100 gr. Pul biber
50 gr. baharat
yeteri kadar tuz

Hazırlanışı: Et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine salça dökülür, biber ve baharat üzerine 1.5 litre su ilave edilir. Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra servis yapılır.
-----------------------------------------------------------------

Burma Tatlısı 
Malzemeler:
-Un (2 bardak),
-Şeker (1,5 bardak),
-Su (2 bardak),
-Karbonat (1 paket),
-Limon (çeyrek dilim)
-Sıvıyağ (2 bardak)
Hazırlanışı:
1 -Bir tencerenin içine 1.5 bardak şeker ve 1 bardak soğuk su koyun. İçine çeyrek limon dilimi ekleye­rek ocağın üzerine alın ve 5 dakika kaynatarak şer­beti hazırlayın.
2-Boş bir kabın içine 2 bardak un, 1 bardak su ve 1 paket karbonat koyarak elinizle yoğurum Hamu­run kıvamını ayarlamak için üzerine bir iki kaşık da­ha un serperek yoğurmaya devam edin.
3-Hamurunuzu tezgahın üzerine alarak yuvarlak bir forma getirin, üzerine bir kaç tutam un serpin ve temiz bir bezle üzerini örterek 10 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla yaklaşık bir yufka boyutlarında açın. Hamuru 1 cm geniş­liğinde, uzun ince şeritler halinde kesin.
4-Bir tavanın içinde 2 su bardağı yağı kızdırın. Isı­nan yağın içine uzun şeritler halinde kestiğiniz ha­muru bir çatal yardımı ile içe doğru yuvarlak bir şe­kilde burarak yerleştir 5Altın sarısı renk alan hamurlarınızı kızgın yağdan çıkartarak önceden hazırladığınız sıcak şerbetin içine batırın ve bir servis tabağına alarak servise hazır hale getirin.in. Aynı işlemi tüm şeritlere uy­gulayarak kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder