Malzemeler :
1.5 kg. bulgur
500 gr. tereyağı
2 kg. doğranmış et (kavurma et)
100 gr. Salça
100 gr. Pul biber
50 gr. baharat
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı: Et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine salça dökülür, biber ve baharat üzerine 1.5 litre su ilave edilir. Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra servis yapılır.
-----------------------------------------------------------------
Burma Tatlısı
Malzemeler:
-Un (2 bardak),
-Şeker (1,5 bardak),
-Su (2 bardak),
-Karbonat (1 paket),
-Limon (çeyrek dilim)
-Sıvıyağ (2 bardak)
-Un (2 bardak),
-Şeker (1,5 bardak),
-Su (2 bardak),
-Karbonat (1 paket),
-Limon (çeyrek dilim)
-Sıvıyağ (2 bardak)
Hazırlanışı:
1 -Bir tencerenin içine 1.5 bardak şeker ve 1 bardak soğuk su koyun. İçine çeyrek limon dilimi ekleyerek ocağın üzerine alın ve 5 dakika kaynatarak şerbeti hazırlayın.
2-Boş bir kabın içine 2 bardak un, 1 bardak su ve 1 paket karbonat koyarak elinizle yoğurum Hamurun kıvamını ayarlamak için üzerine bir iki kaşık daha un serperek yoğurmaya devam edin.
3-Hamurunuzu tezgahın üzerine alarak yuvarlak bir forma getirin, üzerine bir kaç tutam un serpin ve temiz bir bezle üzerini örterek 10 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla yaklaşık bir yufka boyutlarında açın. Hamuru 1 cm genişliğinde, uzun ince şeritler halinde kesin.
4-Bir tavanın içinde 2 su bardağı yağı kızdırın. Isınan yağın içine uzun şeritler halinde kestiğiniz hamuru bir çatal yardımı ile içe doğru yuvarlak bir şekilde burarak yerleştir 5Altın sarısı renk alan hamurlarınızı kızgın yağdan çıkartarak önceden hazırladığınız sıcak şerbetin içine batırın ve bir servis tabağına alarak servise hazır hale getirin.in. Aynı işlemi tüm şeritlere uygulayarak kızartın.
2-Boş bir kabın içine 2 bardak un, 1 bardak su ve 1 paket karbonat koyarak elinizle yoğurum Hamurun kıvamını ayarlamak için üzerine bir iki kaşık daha un serperek yoğurmaya devam edin.
3-Hamurunuzu tezgahın üzerine alarak yuvarlak bir forma getirin, üzerine bir kaç tutam un serpin ve temiz bir bezle üzerini örterek 10 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla yaklaşık bir yufka boyutlarında açın. Hamuru 1 cm genişliğinde, uzun ince şeritler halinde kesin.
4-Bir tavanın içinde 2 su bardağı yağı kızdırın. Isınan yağın içine uzun şeritler halinde kestiğiniz hamuru bir çatal yardımı ile içe doğru yuvarlak bir şekilde burarak yerleştir 5Altın sarısı renk alan hamurlarınızı kızgın yağdan çıkartarak önceden hazırladığınız sıcak şerbetin içine batırın ve bir servis tabağına alarak servise hazır hale getirin.in. Aynı işlemi tüm şeritlere uygulayarak kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder