5 Şubat 2012 Pazar

Püsürük Çorbası

Püsürük Çorbası 

Malzemeler
1 kg su
2 kase un
2 baş soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir miktar kızartma yağı
Yeteri kadar tuz
Kuru nane
Pul biber
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba serilen unun üzerine el yardımıyla su serpilerek küçük hamurlar oluşması
sağlanır. Un eklenerek oluşan hamurlar ayrılır. Bir süre kuruması beklenen küçük hamurlar,
halka halka doğranmış soğanla birlikte kızartılır. Kızartılan hamurlar tencereye alınarak yarım
saat kadar suda haşlanır. Bu arada tereyağında kızdırılan pul biber, kuru nane ve tuz ilavesiyle
kaynayan çorbanın üzerine dökülür. Çorba dinlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder