5 Şubat 2012 Pazar
Babagannüç-Abugannüç tarifi
Babagannüç(Abugannüç)
Malzeme
4 adet iri patlıcan
1 adet domates
2 adet soğan
1 adet limon suyu
Salça
1 çorba kaşığı Toz biber
Yeterince Yağ ve Tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar közde iyice pişirildikten sonra soyulur. Halka şeklinde doğranan soğan, yağ ve salça ile kavrulur. Başka bir
kapta dövülen patlıcan da bu karışıma eklenerek bir müddet daha kavrulur. Ateşten indirilen bu karışımın üzerine ince
doğranmış domates, baharatlar ve limon suyu ilave edilerek servis yapılır.
Afiyet olsun!
Etiketler:
Abugannüç tarifi,
adana yemekleri,
Babagannüç,
Yöresel Yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder