SAKALA ÇARPAN
Malzemeler:
Yapılışı:
3 su bardağı su ile mercimeği pişiririz. Mercimek piştikten sonra suyunu süzeriz. 5 su bardağı sıcak su veya et suyunun içine mercimeği ve erişteyi ilave ederiz. Ağır ateşte 15-20 dk pişiririz. Ayrı bir tavanın içine yağı, ince ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavururuz. Salça, nane, kırmızıbiber sos haline getirip, pişmiş çorbanın içine katılır. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Not: İsteğe göre limon ilave edilebilir.
Hikayesi:
Bir yaşlı dede varmış komşusu çorba yapıp getirmiş. Dede de çorbayı kaşıkla değil de tastan içmiş. Ondan sonrada çorbanın içindeki erişteler dedenin sakalına yapışmış veçorbanın adı sakala çarpan olarak adlandırılmış
|
6 Şubat 2012 Pazartesi
SAKALA ÇARPAN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder