Malzemeler
1 Su Bardağı Yoğurt
4 Çorba Kaşığı Pirinç
7 Su Bardağı Su
1 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
3 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Margarin
2 Çay Kaşığı Kuru Nane
2 Çay Kaşığı Pul Biber
Hazırlanışı
Suyu bir tencereye alıp kaynatın.Üzerine pirinçleri ilave edin.Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt ve unu karıştırıp iyice çırpın.Pirinçler piştiğinde sürekli karıştırarak yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin.10 dakika kadar daha pişirip altını kapatın ve tuzu ilave edin. Üzerine tereyağda kızdırılmış pul biber ve nane serperek servis yapın. (Yoğurtlu çorbaları yaparken tuz yoğurdu kestiğinden tuzu en son ekleyin.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder