4 Ekim 2012 Perşembe

Alman Pastası



İçindekiler

    Kek İçin :
    • 4 yumurta
    • 2 çay bardağı şeker
    • 120-130 gr erimiş margarin
    • 2 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
    • 6 çay bardağı elenmiş un (içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)
    Krema :
    • 4 su bardağı süt
    • 2 yumurta
    • 4 yemek kaşığı un
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • Ceviz kadar margarin
    • Vanilya
    • Pudra şekeri

    hazırlanışı

    • . Önce yumurta ve şekeri çırpın,
    • . Üstüne diğer malzemeleri de ekleyerek mikserle çırpmaya devam edin.
    • . Yuvarlak kek kalıbının içine dökün(kek kalıbını yağlamayı unutmayın),
    • . 175 derecede önceden ısıttınız fırında 40-50 derece pişiriniz(üstünün iyice kızarmış olduğuna dikkat edin)
    • . Fırında kek pişerken un,şeker,süt ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
    • . En sonunda margarini de ekleyerek ateşten indirin.
    • . Pişen keki ikiye bölün ve ortasına hazırladığınız kremayı sürün
    • . Diğer parçasını da üstüne kapatın ve üstüne bolca pudra şekeri serpin.
    • . Şimdi afiyetle yiyebilirsiniz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder