4 Ekim 2012 Perşembe

Chicago Usulü Tavuk Salatası


Chicago Usulü Tavuk Salatası




içindekiler

  • 500 gr tavuk dilimleri
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 500 gr yeşil fasulye
  • 250 gr meyve salatası
  • 300 gr mandalina
  • 1 adet kereviz
Tahin Sosu İçin :
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1.5 çay kaşığı tahin
  • 2 çay kaşığı esmer hardal taneleri
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

hazırlanışı

  • Tavuk dilimlerini biberleyin. Bir tavada margarin ile birlikte tavukları kızartın.
  • Daha sonra ateşi kısıp pişene kadar yaklaşık 10 dakika tutun. Sonuna doğru tuz ilave edin.
  • Beş dakika taze yeşil fasulyeleri kaynatın.
  • Meyve salatasının suyunu akıtın. Yarıya bölün.
  • Kerevizi ince ince dilimleyin.
  • Sosu hazırlarken; tahin, sirke ve yumurta sarısını çırpın.
  • Esmer hardal tanelerini ezin ve yumurta sosunun içine atın. Yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Sonunda tuzunu ve biberini ekleyin.
  • Servis yapacağınız zaman yeşil fasulyeleri tabaklara koyun. İnce dilimlere ayrılmış tavukları üstüne koyun.
  • Meyve salatası ve mandalina parçalarıyla süsleyin.
  • Dilimlenmiş kereviz parçalarını en üste serpin ve sosunu üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder