22 Ekim 2012 Pazartesi

BEĞENDİ KEK ÜZERİNDE DOMATES SOSLU KUZU TANDIR


BEĞENDİ KEK ÜZERİNDE DOMATES SOSLU KUZU TANDIR



Malzemeler:

 Kuzu tandır için:
 Kuzu kol: 120 gr
 Havuç ½ adet
 Taze biberiye otu: 1 dal
 Sarımsak: 3, 4 diş
 Tane karabiber: 1 çay kaşığı
 Tuz: 4gr
 Kuzunun üzerini 1 parmak geçicek şekilde ayçiçek yağı
 Aleminyum folyo: üzerini kapatmak için

Domates sos için:

 Domates: 2 adet 
 Kuru soğan: ½ adet
 Tereyağ 1 yemek kaşığı
 Tuz: 2 gr
 Karabiber: 2 gr
 Fesleğen yağrağı: 2 yaprak

Beğendi kek:
1 adet közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt



Yapılışı:
Kuzu kol bir fırın kabına alınır. Içerisine burnoise doğranmış havuç, sarımsak, taze biberiye otu, ,tane karabiberde ilave edilir. Etin 1 parmak üzerine çıkana dek ayçiçek yağı ilave edilir ve üzeri aleminyum folyo ile kapatılır. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişirilir. 

Soğan çok ufak küp şeklinde( brunoise) doğranır. Tereyağ ile bir tava içerisinde kısık ateşte kavrulur. Domatesler soyulur burnoise doğranır ve soğana ilave edilir. Fesleğen yaprakları çok ince kıyılıp tuz, karabiber ve fesleğenler karışıma ilave edilir 10 dakika  pişirilir ve blenderdan çekilir.

Bir teflon tava içerisinde tereyağ eritilir un ilave edip kavrulur. Közlenmiş patlıcanlar iri küp halinde doğranıp un kavrulduktan sonra ilave edilir, ardından süt , tuz ve karabiber eklenip pişirilir. Harc önceden yağlanmış çelik bir kalıp içerisine alınıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında  15 dakika pişirilir.


Kuzu fırında pişirildikten sonra yağın içerisinden çıkarılarak inice ince tıftılir Tereyağ ile bir tavada sotelenir. Beğendi pankek kalıptan çıkarılır. Domates sos etrafına gezdirildikten sonra servis edilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder