BEĞENDİ KEK ÜZERİNDE DOMATES SOSLU KUZU TANDIR
Malzemeler:
Kuzu tandır için:
Kuzu kol: 120 gr
Havuç ½ adet
Taze biberiye otu: 1 dal
Sarımsak: 3, 4 diş
Tane karabiber: 1 çay kaşığı
Tuz: 4gr
Kuzunun üzerini 1 parmak geçicek şekilde ayçiçek yağı
Aleminyum folyo: üzerini kapatmak için
Domates sos için:
Domates: 2 adet
Kuru soğan: ½ adet
Tereyağ 1 yemek kaşığı
Tuz: 2 gr
Karabiber: 2 gr
Fesleğen yağrağı: 2 yaprak
Beğendi kek:
1 adet közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
Yapılışı:
Kuzu kol bir fırın kabına alınır. Içerisine burnoise doğranmış havuç, sarımsak, taze biberiye otu, ,tane karabiberde ilave edilir. Etin 1 parmak üzerine çıkana dek ayçiçek yağı ilave edilir ve üzeri aleminyum folyo ile kapatılır. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişirilir.
Soğan çok ufak küp şeklinde( brunoise) doğranır. Tereyağ ile bir tava içerisinde kısık ateşte kavrulur. Domatesler soyulur burnoise doğranır ve soğana ilave edilir. Fesleğen yaprakları çok ince kıyılıp tuz, karabiber ve fesleğenler karışıma ilave edilir 10 dakika pişirilir ve blenderdan çekilir.
Bir teflon tava içerisinde tereyağ eritilir un ilave edip kavrulur. Közlenmiş patlıcanlar iri küp halinde doğranıp un kavrulduktan sonra ilave edilir, ardından süt , tuz ve karabiber eklenip pişirilir. Harc önceden yağlanmış çelik bir kalıp içerisine alınıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
Kuzu fırında pişirildikten sonra yağın içerisinden çıkarılarak inice ince tıftılir Tereyağ ile bir tavada sotelenir. Beğendi pankek kalıptan çıkarılır. Domates sos etrafına gezdirildikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder