MALZEMELER
1 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜZME YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI FRAMBUAZ REÇELI
HAZIRLANIŞI
-SÜT VE ŞEKER KÜÇÜK BİR TENCEREDE BERABER KAYNATILIR.
-NİŞASTA ÇOK AZ SU İLE KARIŞTIRILARAK AKICI BİR IVAM KAZANDIRILIR.
DAHA SONRA SÜTLÜ KARIŞIMIN İÇERSİNE İLAVE EDİLEREK SAAT YÖNÜNDE HIZLICA KARIŞTIRILARAK TOPAKÇIKLAR OLMASI ENGELLENİR.
-HAZIRLANMIŞ OLAN BU KARIŞIM HAFİF SOĞUTULDUKTAN SONRA İÇERİSİNE YOĞURT V İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILARAK TEPSİTE DÖKÜLÜP SOĞUTULARAK ARZUYA GÖRE KESİLEREK SERVİS TABAĞININ ORTASINA KOYULUP ÜZERINE FRAMBUAZ REÇELI GEZDIRILIP TAZE NANE İLE SÜSLENEREK SERVİS EDİLİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder