22 Ekim 2012 Pazartesi

SÜZME YOĞURT MUHALLEBİ

SÜZME YOĞURT MUHALLEBİ




MALZEMELER

1 SU BARDAĞI SÜT
2  YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜZME YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI FRAMBUAZ REÇELI

HAZIRLANIŞI

-SÜT VE ŞEKER  KÜÇÜK BİR TENCEREDE BERABER KAYNATILIR.
-NİŞASTA ÇOK AZ SU İLE KARIŞTIRILARAK AKICI BİR IVAM KAZANDIRILIR.
DAHA SONRA SÜTLÜ KARIŞIMIN İÇERSİNE İLAVE EDİLEREK SAAT YÖNÜNDE HIZLICA KARIŞTIRILARAK TOPAKÇIKLAR OLMASI  ENGELLENİR.
-HAZIRLANMIŞ OLAN BU KARIŞIM HAFİF SOĞUTULDUKTAN SONRA İÇERİSİNE YOĞURT V İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILARAK TEPSİTE DÖKÜLÜP SOĞUTULARAK ARZUYA GÖRE KESİLEREK SERVİS TABAĞININ ORTASINA KOYULUP  ÜZERINE FRAMBUAZ REÇELI GEZDIRILIP TAZE NANE İLE SÜSLENEREK SERVİS EDİLİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder