22 Ekim 2012 Pazartesi

KESTANE ÇORBASI TARİFİ

KESTANE ÇORBASI

4 kişilik

200 gram kestane
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon
Bir buçuk çay kaşığı tuz

Üzeri için: 2 çorba kaşığı krema, kıyılmış kestane

KESTANELERE bıçak yardımıyla çizikler atıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip, kabuklarını temizleyin. Küp doğranmış soğanı ve kıyılmış sarımsağı zeytinyağı, tereyağı karışımında soteleyin. Kestane ilave edip sotelemeye devam edin. 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edin. 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Blenderden geçirip, servis tabaklarına alın. Üzeri için kremayı çırpıp köpük haline getirin. Çorbanın üzerine gezdirip, kestane serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder