22 Ekim 2012 Pazartesi

Fesleğenli ve Kuru Domatesli Çipura Şiş

Fesleğenli ve Kuru Domatesli Çipura Şiş
Fesleğenli ve kuru domatesli çipura şiş, enginarlı egg noodle ve körili Fransız fasulyesi

Hazırlanışı








1. Çipura balığının kuyruğundan bir kesik atıldıktan sonra orta kemiğine paralel olarak başa doğru ilerleyerek filetosu çıkarılır.

2. Filetoların içerisindeki kılçıklar bir cımbız ile çekilerek temizlenir.







3. Filetoların üzerine tuz ve karabiber serpilir ve taze fesleğen yaprakları dizilir.

4. İnce uzun kesilmiş kuru domatesler serpiştirilip filetolar rulo şeklinde katlanır.







5. Sarı ve kırmızıbiberler yaprak şeklinde kesildikten sonra etli kısmından hafif teğet alınarak inceltilir.

6. Bir şişe ilk olarak çipura rulosu, daha sonra biberler ve son olarak diğer çipura rulosu takılır.







7. Çipura şişin üzerine sızma zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirilip yarım saat buzdolabında dinlendirilir.

8. Kaynar tuzlu suda enginarlar 4-5 dakika haşlanır ve buzlu suya alınarak soğutulur.





9. Fransız fasulyelerinin sap kısımları alınır.

10. Derin bir tencerede su kaynatılır ve içerisine ayçiçeği yağı eklendikten sonra egg noodle ilave edilir. 5-6 dakika haşlanır, süzdürülür ve soğuk buzlu suya alınarak soğutulur.








11. Derin bir tavaya tereyağı ilave edilip eritildikten sonra içerisine krema ve köri ilave edilir. Hafif kaynatılır, haşlanmış fasulyeler eklenip karıştırılır.




12. Ayrı bir derin tavada tereyağı eritilir. Haşlanmış egg noodle, ardından sweet-chili sos ve soya sos eklenir.










13. Tavayı sallayarak karışım harmanlanır. Haşlanmış bir adet enginar, minik küp şeklinde doğrandıktan sonra noodle’a eklenir ve karıştırılır.




14. Ayrı bir tavada tereyağı eritilir. Diğer enginar, tuz ve karabiber eklendikten sonra karışım harmanlanır.




15. Şiş çipura, ayçiçeği yağı ile yağlandıktan sonra önceden ısıtılmış ızgarada pişirilir. Servis tabağına şiş ve enginar koyulur. Enginarın üzerine noodle ve köri soslu Fransız fasulyeleri eklenerek servis edilir.














Kaynak:
http://www.metro-tr.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder