21 Ekim 2012 Pazar

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi


Malzemeler
  • 500gr. tel kadayıf
  • 125gr. erimiş soğutulmuş tereyağı
  • 1 veya 1buçuk su bardağı ince kıyılmış ceviziçi
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2buçuk su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
  1. Şeker ve suyu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakikak kaynatıp limon suyunu ilave edin.
  2. Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Kadayıfları tel tel ayırıp tereyağını üzerine gezdirin ve harmanlayıp hafif ovuşturarak tereyağını kadayıflara yedirin.
  4. Yarısını yağlanmış orta büyüklükteki fırın tepsisine alıp yayın ve avucunuzla bastırarak sıkıştırabildiğiniz kadar sıkıştırın.
  5. Cevizi üzerlerine serpiştirip kalan kadayıfıda yayarak bastırın ve üstünü düzeltin.
  6. Kızgın 175C dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  7. İlk sıcaklığı geçtikten sonra (4-5 dakika) ılınmış şerbeti dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Tel kadayıf nasıl yapılır?

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır?
Tel kadayıf yapımının püf noktaları nelerdir?
Kadayıf nasıl servis edilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder