25 Ekim 2012 Perşembe

Gelin Tatlısı



içindekiler

  • 1 su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış)
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • Şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

hazırlanışı

  • Öncelikle şerbet için, toz şekerle suyu tencereye koyup karıştırın.
  • Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın.
  • Derin bir yoğurma kabının içine; margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini koyup, elinizle karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin.
  • Yağlanmış dikdörtgen cam kabın içerisine hamuru elimizle bastırarak yayın ve baklava dilimi formunda kesin.
  • Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin, en az 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyelin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder