Gelin Tatlısı
içindekiler
- 1 su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış)
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı tahin
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
hazırlanışı
- Öncelikle şerbet için, toz şekerle suyu tencereye koyup karıştırın.
- Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın.
- Derin bir yoğurma kabının içine; margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini koyup, elinizle karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin.
- Yağlanmış dikdörtgen cam kabın içerisine hamuru elimizle bastırarak yayın ve baklava dilimi formunda kesin.
- Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin, en az 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyelin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder