Dana salatalı tortilla külahları | |
Malzemeler Limonlu Marinat Hazırlanışı Tortilla hazırlamak için bir kasede un ve tuzu karıştırıp elinizle ovalayarak margarini yedirin. 1/3 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırarak hamur haline getirin (hamur çok yapışkansa un, aşırı kuruysa biraz su ekleyin). Hamuru 15-20 dakika bir kenarda dinlendirip, hafifçe unlanmış tezgah üstüne çıkararak 4 parçaya bölün. Her parçayı oklavayla 25 cm çapında 3 mm kalınlığında yuvarlaklar halinde açın.Yağsız bir kızartma tavasını ateşe oturtun, ısıttıktan sonra tortillalardan birini koyup yüzeyinde kabarcıklar ve küçük siyah yanık lekeleri belirene kadar kadar (30 saniye) pişirin. Tahta bir spatulayla kabarcıklara bastırıp tortillayı altüst ederek öbür yüzü de 30 saniye pişirin. Tortillayı bir tabağa çıkarıp öbür 3 tortillayı da aynı biçimde pişirerek tabağı bir kenara bırakın. Önce fırınınızı 180 derecede ısıtın. Büyük ve derin bir kasede marinat malzemesini karıştırın. Biftek parçalarını ekleyip yeniden karıştırdıktan sonra bir kenarda 20 dakika dinlenmeye bırakın. Başka bir kasede bütün sos malzemesini karıştırın. Yağsız bir tavaya çiçekyağını koyup tavayı orta ateşe oturtarak ısıtın. Kasede dinlenen biftek parçalarını marinattan çıkarıp tavaya koyarak 2-3 dakika sote edin. Bu arada tortillaları bir tepsiye koyup fırında 2-3 dakika ısıtarak tepsiyi fırından alın.Tavayı ateşten alıp biftek parçalarını bir kaseye aktararak kıyılmış yeşil salata, biber halkaları ve salatalık parçaları, taze soğan, zeytin ve domateslerle karıştırın. Sonra üstlerine öbür kasedeki sosu dökün.Tortillaları ikiye bölüp her birini bir külah haline getirin. İçlerine sığır salatasını paylaştırıp geniş bir tabağa ya da bir tepsiye dizerek, sıcak sıcak servis yapın. |
24 Ekim 2012 Çarşamba
Dana salatalı tortilla külahları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder