Hamsili turşu kavurma
Fasulye turşusuyla acılı bir
sote hazırladım bu hafta. Taze hamsi filetolarıyla kapattığım sebzeleri
fırında pişirip servis ettim.
YAPILIŞI
? Fasulye turşularını fazla tuzunu atması için 10 dakika kadar soğuk
suda bekletin. Sonra süzüp kenara alın ve lokma büyüklüğünde doğrayın.
? İçi güzelce temizlenmiş hamsinin etini parçalamadan, kılçığını ayıklayın.
?
Sebzeleri güzelce yıkayın. Domates ve havuçları soyun. Pırasaların
beyaz kısımlarını sarımsak ve havuçla beraber ince doğrayın.
?
Tereyağını bir tencerede eritip pırasa, sarımsak ve havucu ekleyin.
Birkaç dakika kavurup pırasa ve havuçları güzelce yumuşattıktan sonra
defne yaprağı, doğranmış domates, fasulye turşusu, pulbiber ve
karabiberi ilave edin. Turşu zaten tuzunu vereceğinden ekstra tuz
eklerken dikkatli olun. Tencerenin kapağını kapatıp yedi-sekiz dakika
kadar pişirin. * Bu arada fırını 200 dereceye kurun. Pişen sebzelere
zeytinyağı ekleyip onları büyük ya da küçük fırın kaplarına pay edin.
Üstünü tuzladığınız hamsi filetolarıyla kapatıp fırına verin.
? Hamsiler pişip kızardığında fırından çıkartıp sıcak olarak servis edin.
MALZEMELER.
Civan ER
Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder