7 Ekim 2012 Pazar
Kolay Kelle Paça Çorbası
Kolay Kelle Paça Çorbası
Malzemeler
- Bir temizlenmiş koyun başı
- Dört parça temizlenmiş koyun paçası
- Bir kaşık tepeleme un
- Bir yumurta sarısı
- Sarımsak, sirke
- Tuz
Yapılışı
Terbiyesinin hazırlanması kap içinde bir kaşık un ile bir yumurta sarısını bir fincan soğuk su ile çırpın. Kelle ve paçaları güzel bir şekilde yıkayın ve süzün. Tencere içine kelle ve paçaları koyun ve üzerini iki parmak kapatacak miktarda su koyun.
Ardından yarım kaşık tuzu serpin. Ağır ateşte üzerinde biriken köpükleri alarak 1,5 saat süre ile pişirin. Süre bitiminde dil üzerine kürdan batırın, kürdan dil içine rahat batıyor ise, tencereyi ocaktan alın.
Kelle ve paçaları çıkarın, soğutun. Dil üzerindeki deriyi soyun ve beyin hariç bütün etleri kemiklerinden ayırın kuşbaşı doğrayın. Tenceredeki suyu süzün ve ocak üzerine alın, içine doğranmış etleri koyun.
Ve tencere kaynadıktan sonra bir kepçe su alın terbiyesi ile karıştırın. Terbiyesini akıtarak kaynayan tencereye ilave edin ve karıştırın, tencereyi 5 dakika süre ile tekrar kaynatın, tuzunu karar hale getirin isterseniz üzerine tereyağı ile hafif kavrulmuş toz biber gezdirin ve sarımsaklı sirke ile gönlünüzce servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder