Mantar Salatası
İçindekiler
- 500 gr. Mantar
- 10-12 Adet Kırmızı Biberli Yeşil Zeytin
- 3 Yemek Kaşığı (haşlanmış) Mısır
- 7-8 Adet Kornişon Turşu
- 7-8 Dal Maydanoz
- Zeytinyağ
- Limon
- Tuz
Hazırlanışı
- Mantarları musluğun altında, hafifçe ovarak, üzerindeki siyahlıklar gidecek şekilde yıkayın.
- İnce ince dilimleyin.
- 1,5 Lt. kaynar suya, 1 adet limonun suyunu sıkın ve mantarları 20-25 dk. orta ateşte, bu limonlu suda haşlayın.
- Suyunu süzüp, çok az sudan geçirin ve iyice süzülmesi için biraz bekletin.
- Turşu ve zeytinleri ince ince dilimleyin, kıyılmış maydanoz, mısır ve mantarları karıştırın.
- Damak zevkinize göre zeytinyağ, tuz ve limon suyu ekleyin.
- Çok fazla bekletmeden servis yapın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder