4 Ekim 2012 Perşembe

Mantar Salatası



İçindekiler

  • 500 gr. Mantar
  • 10-12 Adet Kırmızı Biberli Yeşil Zeytin
  • 3 Yemek Kaşığı (haşlanmış) Mısır
  • 7-8 Adet Kornişon Turşu
  • 7-8 Dal Maydanoz
  • Zeytinyağ
  • Limon
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Mantarları musluğun altında, hafifçe ovarak, üzerindeki siyahlıklar gidecek şekilde yıkayın.
  • İnce ince dilimleyin.
  • 1,5 Lt. kaynar suya, 1 adet limonun suyunu sıkın ve mantarları 20-25 dk. orta ateşte, bu limonlu suda haşlayın.
  • Suyunu süzüp, çok az sudan geçirin ve iyice süzülmesi için biraz bekletin.
  • Turşu ve zeytinleri ince ince dilimleyin, kıyılmış maydanoz, mısır ve mantarları karıştırın.
  • Damak zevkinize göre zeytinyağ, tuz ve limon suyu ekleyin.
  • Çok fazla bekletmeden servis yapın.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder