4 Ekim 2012 Perşembe

Mercimekli Helle Çorbası


Mercimekli Helle Çorbası

İçindekiler

  • Yarım su bardağından daha az yeşil mercimek
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 litre su veya et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

  • Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın. Arada su az gelirse ilave edin. Haşladıktan sonra suyunu süzün.
  • Bir tencerede yağı eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun
  • Kavrulan una suyu, mercimeği ve tuzu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Çorbanızın üzerine kavrulmuş hamur topakları da serpmek isterseniz 3 yemek kaşığı yağda hafifçe kahverengileşene kadar kavurduğunuz unu elinizle ıslatıp karıştırın.
  • Oluşan topakları tabaklardaki çorbaların üzerine serpin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder