Mercimekli Helle Çorbası
Mercimekli Helle Çorbası
İçindekiler
- Yarım su bardağından daha az yeşil mercimek
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı un
- 1 litre su veya et suyu
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın. Arada su az gelirse ilave edin. Haşladıktan sonra suyunu süzün.
- Bir tencerede yağı eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun
- Kavrulan una suyu, mercimeği ve tuzu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Çorbanızın üzerine kavrulmuş hamur topakları da serpmek isterseniz 3 yemek kaşığı yağda hafifçe kahverengileşene kadar kavurduğunuz unu elinizle ıslatıp karıştırın.
- Oluşan topakları tabaklardaki çorbaların üzerine serpin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder