Bolca baharatla yapılan muhammara karnı aç olmayanları bile cezbedebilir. Küçükken annem ev yapımı salça kullanarak kardeşimle bana yapardı. Tabii pul biberi azıcık koyarak. Tadı hala damağımda olan çok özel bir tattır muhammara.
Bazı tariflerde ekmek içine de rastlanıyor. Fakat muhammaranız buzdolabında biraz bekleyecekse, ekmek içifermente olup ekşiyerek muhammaranın tadını da bozuyor. Dolayısıyla ben kullanmıyorum. Kahvaltıda, beşçayı hatta yemek davetlerinde kanepe olarak bile ikram edilebilir. Hazırlanıp buzdolabında 2 haftaya kadar saklanabilir.
|
Malzemeler:
1 bardak ceviz
2 dolu çorba kaşığı domates salçası
1 dolu çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber (paprika)
¼ tatlı kaşığı pul biber
¼ tatlı kaşığı kimyon
¼ tatlı kaşığı karabiber
¼ tatlı kaşığı tuz
1-2 diş sarımsak, ince kıyılmış
1 orta boy kavanoz
Yapılışı:
Cevizlerin yarısını ince yarısını iri kıyın. Bunun için mutfak robotunu da kullanabilirsiniz.
Sarımsağı ince kıyın.
Bütün malzemeleri derin bir kaba alın. Bir kaşıkla iyice karıştırın.
Bir kavanoza yerleştirip buzdolabında saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder