Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Bir çoğumuzun çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarması yaz günlerinin vazgeçilmezi. Hem meze olarak hemede ana yemek yanında yardımcı olarak tüketilen yaprak sarmasını sarmakta marifettir.
Malzemeleri: – 500 gram asma yaprağı
- 2 su bardağı dolmalık pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 2 tatlı kaşığı kuş üzümü
- Yeteri kadar tuz, karabiber ve nane
- 2 su bardağı dolmalık pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 2 tatlı kaşığı kuş üzümü
- Yeteri kadar tuz, karabiber ve nane
Yapılışı:Pirinçleri yıkıyoruz ve ılık suda ıslatıyoruz 20-30 dakika kadar ılık suda pirinçlerimizi bekletiyoruz. Daha sonra süzerek duruluyoruz. Soğanları ince ince doğruyoruz. Zeytinyağını tencereye dökerek soğanı da buraya ekliyor hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra pirinçleri ilave ederek 2 dakika kadar kavuruyoruz. Fıstıkları, üzümü, tuz ve baharatları da sırası ile ilave ederek güzelce karıştırıyoruz. Daha sonca ocaktan alıyoruz ve yapraklarımızı tuzlu sıcak suda sararıncaya kadar haşlıyoruz veya salamura yaprakta kullanılabilir o zaman bu işleme gerek kalmaz. Haşladığımız yaprakları süzerek alıyoruz ve bir tepsi içerisinde tek tek açıyoruz. Hazırladığımız harçları yapraklara doldurarak kalem kadar ince bir şekilde sarıyoruz. Tencereye sardığımız ince yapraklarımızı dizerek üzerini kapatıyoruz. 2 su bardağı ılık su ekleyerek ağır ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakarak sarmaları bir servis tabağına alarak 1 kaşık zeytinyağı gezdirerek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder