24 Ekim 2012 Çarşamba

Üzüm Helvası Tarifi


Malzemeler
 4 su bardağı irmik
 2,5 su bardağı toz şeker
 1 çay bardağı dolmalık fıstık
 1 su bardağı kuru üzüm
 1 su bardağı sıvı yağ
 Yarım su bardağı erimiş tereyağı
 Yarım su bardağı pekmez
 6 su bardağı süt

Hazırlanışı
Süt ve şekeri karıştırın kaynatın 3 çorba kaşığı erimiş tereyağında fıstıkları kavurun. Üzümleri ekleyerek 5 dakika soteleyin ayrı bir tencerede kalan tereyağı ve sıvı yağda kısık ateşte 20-25 dakika irmiğinizi kavurun. Şekerli sütü yavaş yavaş karıştırarak irmiğe ekleyin kavrulmuş üzüm ve fıstıkla beraber kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Pekmezi ekleyerek harmanlayın. Üzerini kapatarak dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder