24 Ekim 2012 Çarşamba

Yoğurt Tatlısı Tariifi


Malzemeler
3 adet yumurta
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
 
Şerbet malzemeleri
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
¼ limon suyu
 
Hazırlanışı
Yumurtaları çırpma kabında şeker ile birlikte köpürene kadar çırpın. Yoğurdu ve sıvı yağı ilave edin. Unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikser ile karıştırın. Hafifçe yağlanmış ve biraz şeker serpiştirilmiş tepsiye hamuru boşaltın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında tatlı hamurunu altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra hazırladığınız ve iyice soğuttuğunuz şerbeti tepsiye dökerek tepsinin üzerini örtün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder