Malzemeler
4 adet derili tavuk kalça
1 tutam deniz tuzu
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı doğranmış kuru soğan
1½ yemek kaşığı sarımsak rendesi
3 su bardağı doğranmış mantar
1/3 su bardağı beyaz şarap
1 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı
Tarif
- Tavuk kalçalarını bıçak ile hafifçe yarın.
- Tuzlayıp karabiberleyin.
- Derili kısmını soğuk demir döküm bir tavaya alıp üzerini kapatın ve ateşi açın.
- Tava kızdığında ateşi orta dereceye getirin.
- Ağzı kapalı şekilde 20 dakika kadar pişirin.
- Fırını 150 dereceye getirin.
- Tavukları tavadan alıp fırına girebilecek bir kaba aktarın ve tavukları fırında sıcak tutun.
- Mantarlı sos için,pişen tavuktan 2 yemek kaşığı kadar yağını alıp soğanı,sarımsağı ve mantarları sotelemeye başlayın.
- Tuzlayıp karabiberleyin.
- Beyaz şarabı ilave edip sosu 1-2 dakika kadar çektirin.
- Mantar sosu servis tabağına alıp ortasına tavuk kalçayı yerleştirin.
- Üzerine mantar sosundan 1-2 kaşık döküp,doğranmış frenk soğanı serperek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder