25 Kasım 2012 Pazar

Mantar Sosunda Tavuk Kalça


Malzemeler

4 adet derili tavuk kalça
1 tutam deniz tuzu
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı doğranmış kuru soğan
1½ yemek kaşığı sarımsak rendesi
3 su bardağı doğranmış mantar
1/3 su bardağı beyaz şarap
1 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı

Tarif

  • Tavuk kalçalarını bıçak ile hafifçe yarın.
  • Tuzlayıp karabiberleyin.
  • Derili kısmını soğuk demir döküm bir tavaya alıp üzerini kapatın ve ateşi açın.
  • Tava kızdığında ateşi orta dereceye getirin.
  • Ağzı kapalı şekilde 20 dakika kadar pişirin.
  • Fırını 150 dereceye getirin.
  • Tavukları tavadan alıp fırına girebilecek bir kaba aktarın ve tavukları fırında sıcak tutun.
  • Mantarlı sos için,pişen tavuktan 2 yemek kaşığı kadar yağını alıp soğanı,sarımsağı ve mantarları sotelemeye başlayın.
  • Tuzlayıp karabiberleyin.
  • Beyaz şarabı ilave edip sosu 1-2 dakika kadar çektirin.
  • Mantar sosu servis tabağına alıp ortasına tavuk kalçayı yerleştirin.
  • Üzerine mantar sosundan 1-2 kaşık döküp,doğranmış frenk soğanı serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder