Malzemeler:
- 500 gr Kastamonu dana antrikot (uzun ince şeritler kesin)
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 tane patates (kişi sayısına göre)
- kızartmak için ayçiçek yağı
- tuz, pulbiber, karabiber
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Eti suyunu çekip rengi dönene kadar kavurun. Salça ve zeytinyağı ilave edin, 2-3 dakika daha kavurun ve etin hizasına gelene kadar sıcak su ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin.
- Et suyunu tamamen çekince baharatlarını ve tuzunu atıp ocaktan alın.
- Bu arada patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin ya da kibrit çöpü gibi doğrayın, tuz serpip karıştırın ve çok kızgın yağda kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alın biraz bekletin ki yağını süzsün.
- Servis tabağına patates kızartması koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
- En üstede etten koyun ve sıcak sıcak servis edin. İsterseniz üzerine çok az tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirebilirsiniz. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder