28 Mart 2013 Perşembe

Sebzeli İtalyan omleti tarifi



Pazar kahvaltılarına yada öğün aralarında yenebilecek farklı bir lezzeti denemeğe ne dersiniz.
Malzemeler:
  • 4 tane yumurta
  • 2 tane pırasa (yeşil kısmından çok az alarak kullanın)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kırmızı biber
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 küçük haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • karabiber
Yapılışı:
  1. Zeytinyağını tavaya alın ve hemen pırasaları ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  2. Pırasalar yumuşayınca sarımsak ve biberleri ekleyip arada karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
  3. Büyük bir kasede yumurtaları çırpın, tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Haşlanmış patatesleri küp kesin, maydanozla beraber yumurtanın içine alın.
  5. Tavadan aldığınız pırasaları da yumurtalı karışımın içine alın. Tüm malzemeyi karıştırın.
  6. 22 cm çapındaki bir tavaya zeytinyağı sürün, karışımı içine boşaltın ve önce harlı ardından kısık ateşte omletin tabanı iyice pişene kadar yaklaşık 3-4 dakika ocakta tutun.
  7. Bu arada fırınınızın ızgarasını yakın yada normal programı 200 dereceye ısıtın.
  8. Tabanı pişen omleti bir tepsiye aktarın (ben bunun için kelepçeli kalıp tabanımı kullandım).
  9. Izgarada yada normal programın üst rafında omletinizin üzerinide kızartıp sıcak sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder