Yumurta sarılarını ve toz şekeri orta boy bir çelik tencereye aktarıp mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla 1-2 dakika çırpın.
Nişasta ve unu portakal suyunun içinde ezip yumurtalı karışıma ekledikten sonra karıştırın. Vanilyayı ilave edip sütü de azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Tencereyi kısık ateşin üzerine alıp tel çırpıcı ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelip kaynayıncaya kadar pişirin.
Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca hindistancevizini ekleyip 2 dakika daha pişirin ve hemen ocaktan alın. Henüz sıcak haldeyken mikserin yüksek devriyle 5 dakika kadar çırpın ve ıslak kâselere paylaştırın.
Tavukgöğüslerini buzdolabında en az 5-6 saat bekletin. Servise sunacağınız zaman buzdolabından çıkarıp tabaklara ters çevirin. (Kâselerde de servis yapabilirsiniz.) Üzerini portakal dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servise sunun.
Not: İsterseniz kaynayan muhallebinin içine rendelenmiş portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.
Malzeme Listesi
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası (Buğday nişastası da kullanabilirsiniz.)
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (Hazır portakal suyu da kullanabilirsiniz.)
- 6 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2-3 yemek kaşığı hindistancevizi tozu
Süslemek için;
- Portakal dilimleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder