25 Kasım 2013 Pazartesi

Kek Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları

Kek Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları
  • Keki kaşıkla karıştırıyorsanız kaşığı süte batırarak hamurun yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Kekin daha iyi kabarması için yumurtaları en az 1 saat önce buzdolabından çıkarın.
  • Yumurta ve şekeri hep aynı yönde çırparsanız kekiniz daha iyi kabarır.
  • Kekin içine ekleyeceğiniz fındık, ceviz gibi kuruyemişleri una bulayarak atarsanız kekte eşit şekilde dağılır.
  • Keke meyve koyacaksanız kek hamuruna 2 yemek kaşığı mısır unu ekleyin ki meyvelerin suyu kekin kıvamını bozmasın.
  • Kek kalıbın ortasındaki yuvarlak boşluğu hamuru dökmeden önce alüminyum folyo ile kaplarsanız kek kalıptan kolayca çıkar.
  • Keki fırına koymadan önce 15 dakika dinlendirirseniz kekiniz çökmez.
  • Pasta kekini daha düzgün kesmek için bıçak kullanmak yerine ince ipi kekin etrafına gerip dikkatlice çekin.
  • Keki süslemek için kullandığını meyveleri limon suyuna batırırsanız kararlamalarını engellersiniz.
  • Kekin iyice kabarması için fırının kapağını 40 dakika açmayın.
  • Kekinizin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra üzerini havlu ile kapatın.
  • Kekinizi çikolata ile süsleyecekseniz erittiğiniz çikolataya tereyağı ekleyerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kabartma tozu ve unu karıştırarak hamura eklerseniz kek daha iyi kabarır.
  • Hazırladığınız kekin pişerken çökmesini önlemek için kalıba koyduğunuz hamuru 15 dakika dinlendirin ve sonra fırına verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder