Sos Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları
- Hazırladığınız sosu yemeğin yanında sıcak olarak servis etmek istiyorsanız, sos kâsesini kaynar su dolu büyük bir kabın içinde bekletebilirsiniz.
- Hazırladığınız sosun kıvamında olması için tahta kaşık kullanın çünkü madeni kaşıklar çabuk ısındığından sosa sıcaklığını geçirip kıvamını bozabilir.
- İyi bir sos hazırlamak istiyorsanız tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin. Sos malzemelerinin hepsi birbiriyle aynı ısıdayken daha iyi sonucu verirler.
- Yaptığınız sos sulu olduğunda, nişasta ve unu suda eritip kıvamını aldıktan sonra sosa ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız sosun topaklanmaması için çatalın ucuna çiğ patates batırın ve sosunuzu ezerek karıştırın.
- Yoğurt ve kremalı sosların hem kesilmemesi hem de tadının bozulmaması için iyice ısıtın ama asla kaynatmayın.
- Evde mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağı kullanın, böylece mayoneziniz uzun süre bozulmaz.
- Mayonez hazırlarken sos kesildiğinde bir adet yumurta sarısını 3-4 damla sirkeyle çırpın, biraz zeytinyağı da ekleyerek koyu kıvama gelmesini sağlayın. Yaptığınız bu karışımı kesilen sosa yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin.
- Hazırladığınız beşamel sosun üzerinde kalın tabaka oluşmaması için sosu hazırlayınca üzerini yağlı kağıt ile örtün.
- Çikolata sosunun içine ekleyeceğiniz yarım çay kaşığı tuz sosun kokusunu daha belirgin yapacaktır.
- Hazırladığınız çikolata sosunun kurumaması için içine biraz tereyağı ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder