10 Mayıs 2011 Salı

Frambuazlı Muhallebi tarifi

Frambuazlı Muhallebi tarifi için Malzemeler :

muhallebi için:
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Vanilya
tabanına evde kalan kekiniz yada marketlerdeki baton kekler olabilir

frambuazlı sos için:

  • 1.5 su bard frambuaz
  • 1 su bard su
  • 4 yemek kaş şeker
  • 2 yemek kaş. mısır nişastası

Frambuazlı Muhallebinin  hazırlanışı:

1. muhallebiyi vanilya hariç ocakta sürekli karıstırarak pişiriyoruz.kaynayınca ocağı kapatıp vanilya ekleyip 5-6 dk mikserle çırpıyoruz.
2.evde eğer kekiniz varsa 5-6 dilimi rondodan geçirip 2 kaşık sütle yoğuruyoruz. (ben dankekin baton kekinini kullandım.) kare borcamın tabanına yoğurduğumuz keki yayıp elimizle bastırıyoruz.üzerine hazrladığımız muhallaebiyi döküyoruz.
3. frambuazları rondodan geçirip püre haline getiriyoruz. şekeri,suyu,mısır nişastasını da ekleyip ocakta sürekli karıstırarak pişiriyoruz. muhallebinin üstüne sıcakken döküyoruz.buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın.arzuya göre kup bardaklarada doldurabilirsiniz şık bir sunum olur
NOT:frambuaz yerine,dondurulmuş vişne yada çilek kullanabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder