15 Mayıs 2011 Pazar

Pandispanya Tarifi

Pandispanya Tarifi




Malzemeler :
1 Su Bardağı Şeker
3/4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Buğday Nişastası
1/5 Paket Tereyağı
3 Adet Yumurta Sarısı
3 Adet Yumurta Beyazı
1/2 Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı :
Un ve nişastayı en az üç kere ince elekten geçirip havalandırın. Tuzu bu aşamada ilave edebilirsiniz. Yumurta beyazlarını şeker ile mikserde hızlı devirde çırparak koyu bir krema kıvamı elde edin. 1/5 Paket (50 gr) tereyağını yakmadan kısık ateşte eritin. Yumurta sarılarını tereyağı ile karıştırın. Unlu karışımı tereyağı karışımına yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz tepsideki pandispanya çemberine alın. Önceden ısıtılmış 180 Cº turbo fırında 20 dakika pişirin.


Püf Noktası :
  • Pandispanya kekinize dilerseniz şekerli vanilin ya da çubuk vanilya ekleyebilirsiniz.
  • Aynı tarifi kakaolu pandispanya yaparken de kullanabilirsiniz. Bunun için sadece 1 Yemek Kaşığı nişastayı eksilterek yerine 1 Yemek Kaşığı toz kakao ilave etmeniz yeterli olacaktır.
  • Pandispanyanızı pişirme süresince fırın kapağınızı açmamaya özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder