Sucuklu Meyhane Pilavı
Malzemeler :
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
3 Su Bardağı Su
1/3 Kangal Sucuk
1 Adet Büyük Boy Kuru Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
3-4 Adet Sivri Biber
4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Tuz
Karabiber
Kuru Nane
3 Su Bardağı Su
1/3 Kangal Sucuk
1 Adet Büyük Boy Kuru Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
3-4 Adet Sivri Biber
4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Tuz
Karabiber
Kuru Nane
Hazırlanışı :
Sucuğumuzu çok minik küpler halinde doğrayalım. Soğanımızı da yemeklik hazırlayıp, domateslerimizin kabuklarını soyduktan sonra küp küp keselim. Biberlerimizi de halka halka doğrayalım.
Yağımızı pilav tenceremize aldıktan sonra soğanlarımızı ilave ederek sararıncaya kadar çevirelim. Sucuklarımızı ekleyip renk değiştirinceye kadar pişirelim ve biberlerimizi ilave edelim. Salçalarımızı ilave edip 1-2 dakika çevirdikten sonra domateslerimizi ekleyelim. Bu esnada tuzumuzu da ekleyebiliriz. Domatesler iyice yumuşadığında bulgurumuzu ilave ederek 2-3 dakika çevirelim. Suyumuzu ekleyelim. Kaynama başladıktan sonra en kısık ateşte pilavımızı suyunu çekene kadar pişirelim.
Bulgurlarımızın üstünde gözler oluşup tam olarak suyunu çektikten sonra ocağımızı kapatıp 1-2 kez karıştıralım. Üstüne bol karabiber ve biraz da kuru nane serperek kağıt havlu ile kapatalım ve servisten önce 15-20 dakika dinlendirelim.
Püf Noktası :
- Pilavlık bulgur seçiminde iri taş değirmen bulguru (başbaşı) kullanmanızı tavsiye ederim. Pilavınızın tadına doyamayacaksınız.
- Sucuklarımızı ne kadar küçük küpler halinde doğrarsak meyhane pilavımız da o kadar lezzetli olacaktır.
- Meyhane pilavımızda kullanacağımız sucuğun çok kuru olmamasına dikkat etmeliyiz.
- Meyhane pilavınızın lezzetini artırmak için dilerseniz su yerine et suyu ya da suyla birlikte et bulyon kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder