8 Mayıs 2011 Pazar

Yoğurt soslu tavuk


  • Yoğurt soslu tavuk


  • Yoğurt soslu tavuk malzemeleri
         1 kg tavuk but
         Yarım su bardağı light süt
         150 gr süzme yoğurt
         1 su bardağı sıcak su
         1 soğan
         3 diş sarımsak
         1 çay kaşığı  köri
         1 çay kaşığı hardal
         1 tutam zencefil
         1 çay kaşığı tarçın
         30 gr file badem
         2.5 çorba kaşığı zeytinyağı
         Tuz
         Karabiber

  • Yoğurt soslu tavuk hazırlanışı

  • Yoğurt soslu tavuk: 
    Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

    Tavuk butların derilerini çıkarın. Soğan ve sarımsakları soyup doğrayın. Süt ve yoğurdu ayrı bir kapta karıştırın.

    Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Tavuğu ekleyip karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, zencefil ve tarçın ile tatlandırın.

    Köriyi 1 bardak sıcak suda eriyinceye kadar karıştırıp sütlü yoğurda ekleyin. Etin üzerine döküp 23 dakika  karıştırarak pişirin. Tavanın kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp bademi serpiştirin ve  sosu koyulaşıncaya kadar üzeri açık olarak 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.




  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder