Rus Salatası
Tarif: Casa Moro
Malzemeler:
- Yarım su bardağı (cup) mayonez - yukarıda hazırlanmış mayonezin hepsi
- 500 gr. salata yapmaya uygun patates - 6 adet yumurta büyüklüğünde patates yaklaşık 500 gr. geliyor
- 1 su bardağı (cup) taze yada donmuş bezelye - konserve olmayacak
- Orta boy kırmızı soğanın yarısı - küçük küçük doğranmış
- 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı şarap sirkesi yada bir parça tozşekerle tatlandırılmış normal kırmızı şarap sirkesi - opsiyonel
- 2 yemek kaşığı ince ince doğranmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı ince ince doğranmış taze tarhun otu
- 2 yemek kaşığı kapari
- Sızma zeytinyağı
- Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
Tarif:
- Orta büyüklükteki bir sos tenceresinin içinde, bir miktar tuz eklediğiniz kaynar suda, taze bezelyeleri diri kalacak şekilde haşlayın.
- Kepçeyle bezelyeleri tencereden alın ve buz gibi suyun altından geçirip, yeşil rengini korumasını sağlayın.
- Bezelyeleri haşladığınız kaynar suyun içine patatesleri ekleyin. 15-25 dakika arasında bir süre kadar, diri kalacak şekilde haşlayın.
- Süzdürün ve soğuyunca kabuklarını soyun. 1 cm. lik küpler şeklinde doğrayın.
- Büyük bir salata kasesinin içine patatesleri, bezelyeleri, kırmızı soğanı, sirkeyi, doğranmış taze otları koyup, hepsini harmanlayın.
- En son olarak mayonezi, kapariyi, tuzu, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyip, hepsini karıştırıp, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder