19 Şubat 2012 Pazar

Rus Salatası tarifi



Rus Salatası
Tarif: Casa Moro
Malzemeler:
  • Yarım su bardağı (cup) mayonez - yukarıda hazırlanmış mayonezin hepsi
  • 500 gr. salata yapmaya uygun patates - 6 adet yumurta büyüklüğünde patates yaklaşık 500 gr. geliyor
  • 1 su bardağı (cup) taze yada donmuş bezelye - konserve olmayacak
  • Orta boy kırmızı soğanın yarısı - küçük küçük doğranmış
  • 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı şarap sirkesi yada bir parça tozşekerle tatlandırılmış normal kırmızı şarap sirkesi - opsiyonel
  • 2 yemek kaşığı ince ince doğranmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı ince ince doğranmış taze tarhun otu 
  • 2 yemek kaşığı kapari 
  • Sızma zeytinyağı
  • Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
Tarif:
  1. Orta büyüklükteki bir sos tenceresinin içinde, bir miktar tuz eklediğiniz kaynar suda, taze bezelyeleri diri kalacak şekilde haşlayın.
  2. Kepçeyle bezelyeleri tencereden alın ve buz gibi suyun altından geçirip, yeşil rengini korumasını sağlayın.
  3. Bezelyeleri haşladığınız kaynar suyun içine patatesleri ekleyin. 15-25 dakika arasında bir süre kadar, diri kalacak şekilde haşlayın.
  4. Süzdürün ve soğuyunca kabuklarını soyun. 1 cm. lik küpler şeklinde doğrayın.
  5. Büyük bir salata kasesinin içine patatesleri, bezelyeleri, kırmızı soğanı, sirkeyi, doğranmış taze otları koyup, hepsini harmanlayın.
  6. En son olarak mayonezi, kapariyi, tuzu, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyip, hepsini karıştırıp, servis yapın.
Kaynak:http://www.evcini.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder