21 Kasım 2012 Çarşamba

Balık Buğulama Tarifi


Malzemeler:

*1 adet beyaz etli balık
*1 buçuk su bardağı domates suyu
*1 su bardağı su
*2 adet defne yaprağı
*2 diş Taşköprü sarımsak
*1 adet soğan
*3 çay kaşığı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı un
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızıbiber
*1 dilim limon
*1 çorba kaşığı soya sosu
*Tuz



Tarifi:


Mevsimlik beyaz etli balığı, fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün, soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı biber ve yeterli miktarda tuz ilave edin.
Tenceredeki malzeme kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı un'u yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın. Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder