15 Kasım 2012 Perşembe

Bulgur Adası Tatlısı


Bulgur Adası Tatlısı


Hazırlama Süresi: 30 - 45 dk
Zorluk: Kolay
Dört Kişilik:
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın
  • bir tutam tuz
Varyant 1:
  • 400 ml süt
  • 22 g şeker
  • 1 tsp tereyağı
  • 100 g bulgur
Varyant 2:
  • 550 ml süt
  • 30 g şeker
  • 1/2 tsp zencefil
  • 1 tsp tereyağı
  • 180 g Buğday
Varyant 3:
  • 450 ml süt
  • 22 g şeker
  • 300 g Kuskus haşlanmış
Varyant 1 ve 2:
Sütü kaynatın, baharatları, tereyağını, tuzu, şekeri ve bulguru veya buğdayı karıştırın, yaklaşık 4 dakika kaynatın, tabana yapışmaması için sürekli karıştırın. Ardından ocağı kapatın ve kapak kapalı konumda 20 dakika demlenmeye bırakın. Sıkça karıştırın.
Varyant 3:
Sütü kaynatın, baharatları, şekeri ve kuskusu ekleyin tabana yapışmaması için sürekli karıştırın. Ardından ocağı kapatın ve kapak kapalı konumda 5 dakika demlenmeye bırakın. Kuskusu daha sonra bir çatalla karıştırın.
İpucu:
Dövülmüş fındık, kuru üzüm, kuru kayısı veya küçük doğranmış incirle de güzel bir tada kavuşur. Demlenmesine 5 dakika kala katın ve karıştırın. Ilık olarak taze portakal dilimleri ile servis edin.

Kaynak: http://tr.kotanyi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder