14 Kasım 2012 Çarşamba

Patatesli Tarifler

Kekik Otlu Patates





Malzemeler: (4 kişi)


*1 kg kaynatılmış ve soyulmuş patates
*50 g çekirdeği çıkartılmış Zeytin
*1 demet kekik otu
*4–5 yemek kaşığı Zeytinyağı
*Tuz
*Biber



Tarifi:


Kekik otunu yıkayın ve bir havlu ile sularını alın, yaprakcıklarını sapından koparın. Zeytinleri yarıya bölün, Patatesleri dilimler haline getirin. İki yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın ve patates dilimlerini her iki tafafını kızartın. Tuz ve biber ekin. Zeytin ve kekik otunu, tavadaki patates dilimlerine ekleyin hepsini bir kaç dakika karıştırdıktan hemen sonra servis yapın. Kızarmış tavuk yanında da servis yapılabilir. Ayrıca karışık salata tavsiye ederiz.



Patates Pizzası





Malzemeler:

1 adet patates
*2 adet yumurta
*2 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 adet küçük domates
*1 adet yeşilbiber
*5-6 dilim sucuk
*1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
*tuz-karabiber



Tarifi:


Patatesin kabuklarını soyun ve yarım santimden daha ince halkalar şeklinde doğrayın. Halkalar büyükse ortadan bölerek yarım ay şekli verin. Tereyağı ve sıvıyağını tavaya koyarak, kısık ateşte eritin. Üzerine patatesleri ekleyin. Tavanın üzerine bir kapak kapatarak, orta ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişirin. Yumurtaları kapta iyice çırpın, istediğiniz baharatları ekleyin. Yumuşayan patateslerin üzerine yumurtayı ilave edin. Üzerine kaşar peyniri, dilimlediğiniz sucuk, biber ve domatesi serpiştirin. Üzerine bir kapak kapatarak 2-3 dakika kadar pişirin. Pizza tavadan ayrılır duruma gelince, geniş bir servis tabağına alarak servis yapın.


Kaynak: http://mutfaksirlari.com/patates-pizzasi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder