13 Kasım 2012 Salı

Çorba Tarifleri

Soğuk kış günlerinden içinizi ısıtacak çok hafif çorba tarifleri

Sebze Çorbası






Malzemeler:

6 kişilik
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 orta boy soğan
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 patates, 2 kabak, 2 havuç
*1 çay bardağı bezelye
*5lt kaynamış su
*tuz, 1 bardak süt
*2 yumurtanın sarısı
Tarifi:
Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın. Tereyağını eritin. Soğanı yağda pembeleştirin. Pembeleşince salçaları ekleyip 1-2 kez karıştırın. Sebzeleri ilave edin, 3-4 dakika sonra unu ekleyin. Un ile bir süre kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyin. Sebzeleri hafif ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pişince çorbayı blendırdan geçirin. Sütü ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp devamlı karıştırarak süte ilave edin. Bu karışımı yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek çorbaya ekleyin. Eğer çorbanın kıvamı yoğunsa azar azar kaynamış su ekleyin.
 
 

Patates Çorbası




Malzemeler:

(6 kişilik)

*4 adet orta boy patates
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi:
Patateslerin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayıp, tencereye koyun. 2 bardak su ekleyip patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri blenderda püre haline getirin. 
Tencereye tereyağı ve un koyup, un sararıncaya kadar kavurun. Üzerine patates püresi, süt veya tavuk suyu, krema ve tuz ekleyip sulu muhallebi kıvamına getirin. 15 dakika kaynatıp rendelenmiş kaşar peyniri ile servis yapın.
 
 

Mercimek Çorbası






Malzemeler:


*1 fincan kırmızı mercimek
*1 baş soğan
*1 adet havuç (ufak küpler halinde doğranmış) *1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1,5 litre su
*1 yemek kaşığı un
*2 et suyu tableti (veya et suyu)

Tarifi:
Tencereye soğanı ve yağı koyup kavurun. Soğan pembeleşince 1 kaşık un ekleyip, birkaç kere karıştırın. Sonra mercimeği ve doğradığınız havucu ekleyin ve karıştırın. Et suyu tabletlerini de ekledikten sonra, suyu ilave edip, havuç ve mercimekler iyice ezilene kadar pişirin. Pişince tuzunu ekleyin ve çorbayı blendırdan geçirin.   Limonla birlikte servis yapın. Yeni tad denemek isterseniz, mercimek çorbasının içine 2 çay kaşığı kimyon ilave edebilirsiniz!
 
 

Un Çorbası



Malzemeler:

*20 gr. un,
*50 gr. sıvı yağ,
*50 gr. kaşar peyniri,
*50 gr. bezelye,
*150 gr. süt,
*Yarım top dereotu,
*Yeterince su.

Tarifi:
Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin. Tencereye sıvı yağ koyduktan sonra unu ilave edip orta dereceli ateşte rengi değişene kadar kavurun. Ocağın altını kısıp, sıcak süt ve suyu ekleyin. Üzerine süt ve yeteri kadar su ilave edip 15 dakika kadar kaynatın. İçine ince kıyılmış kaşarlar koyun ve karıştırn. Bezelye ve ince kıyılmış dereotu ilave edip bir taşım kaynatın. Üzerine taze karabiber ufalayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder