12 Kasım 2012 Pazartesi

Hibeş Tarifi



Hibeş. Antalya'ya özgü, tahin, limon, sarmısak ve kimyon ile yapılan lezzetli bir meze.
Malzemeler 
250 g açık tahin
2 adet limonun suyu
6 iri diş dövülmüş Taşköprü sarmısağı
3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz karabiber
2 çay kaşığı acı pul biber (isot olmaz)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su

Hazırlanışı
Tahinin tamamı derince bir kaba konur. Sayılan baharatlar ve tuz eklenir. Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır. Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır. Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmemelidir.


Kaynak:Wikipedia
Resim:http://www.kotanyisofrasi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder