2 Şubat 2014 Pazar

Zerde Tarifi




Malzemeler


1 ölçü su
2 su bardağı kadar şeker
1 tutam safran
1 çay bardağı Antep fıstığı
1 çay bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı kadar nişasta
1 ölçü kuş üzümü

Bir tencereye suyu koyun. Toz şekeri ilave edin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Üzerine zerdeye rengini verecek olan safrandan bir tutam ekleyin ve şekerli suyu tekrar karıştırın. Antep fıstığı içini iri taneler halinde doğrayın.
Önceden yıkayıp haşladığınız pirinci safranlı suyun içine ilave edin ardından doğradığınız Antep fıstıklarını katın. Nişastayı biraz su ile eritin. Erittiğiniz nişastayı zerdeye ilave edin ve karıştırarak koyulaşmasını bekleyin. Kıvama iyice koyulaşınca ocaktan alın. Kaplara dağıttıktan sonra üzerine kuş üzümü serpin ve soğuk servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder